keskiviikko 31. elokuuta 2011

Wolf People - Silbury Sands / Tiny Circles


Ensimmäinen täysi kuukauteni bloggaajana tulee tänään täyteen. Kuukauteen mahtuu monenlaista musiikkia laidasta laitaan, josta toivon löytyvän jokaiselle jotakin. Kävimäärät ovat olleet kasvussa, joka on todella kannustavaa. Kiitokset kaikille vierailijoille.

Kuukauden jälkeen blogin pitämisestä on jäänyt todella positiiviset tunnelmat, joten tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. No, sellainen alku puhe tuli tänään tehtyä... no joo mennään asiaan elikkä laitetaan musaa kehiin!

   WOLF PEOPLE-STEEPLE-SILBURY SANDS by wolfpeople

Tänään tarjoillaan herkullista musiikkia 70-luvun rokista pitäville. Vahvasti Led Zeppelinin tyylisellä otteella musiikkia tekevää Wolf Peoplea. Bändi vieraili ensimmäistä kertaa Suomessa tämän vuoden Qstockissa ja tulee tekemään ensimmäisen klubi-keikkansa Helsingin legendaarisella Tavastia- kubilla 29. lokakuuta. Bändin lämmitelijänä kuullaan kriitikoiden ylistämä suomalainen Siinai.

   Wolf People - Tiny Circles by wolfpeople

Bändistä sen verran, että yhtyeen ura alkoi jo vuonna 2006, jonka jälkeen vasta viime vuonna  bändi antoi taitonsa myös live-keikkoja suuremmalle yleisölle levyjen muodossa. Viime vuonna julkaistut albumit ovat nimeltään  Tidings ja Steele. Tidings koostuu bändin alku ajan tuotannosta, kun taas Steele uudemmasta, jota tämän päiväiväiset  musiikki näytteet edustavat.

Psykedeelistä rokkia soittava nelikko osaa hommansa. Usvaisella ja tarpeeksi rokahtavalla soundilla on hyvä pohja tehdä mielekästä musiikkia. Wolf People on varmasti yksi lahjakkaimmista bändeistä genressään, jonka kehitys käyrä on vahvassa nosteessa ja uskon nousun jatkuvan.

Wolf People – Silbury Sands
Wolf People – Tiny Circle
http://www.wolfpeople.co.uk/
http://www.myspace.com/wolfpeople

tiistai 30. elokuuta 2011

DJ Kridlokk - Röökii & Rötöksii


Räppi on jäänyt blogissani hieman paitsioon, mutta tänään sitä olisi sitten tarjolla. Memphis on sana, joka on hyvin läsnä tämän päiväisen artistin Dj Kriddlokin soundissa.  Artistin viimeisin albumi julkaistiin tämän vuoden toukokuussa, joka kantaa nimeä UG-Solo. Tätä ennen Dj Kridlokk on tehnyt mm. yhteisen albumin Lommo  nimisen räppärin kanssa vuonna 2005.


Röökii ja Rötöksii-kappale kertoo tarinaansa ankeasta alamaailmasta. Synkät soundit yhdistyy synkkiin lyriikoihin, joka tuo oman tunnelmansa kappaleelle. Räppäys kuulostaa hyvältä, mutta on hieman epäselvää välillä. Se on pieni murhe, sillä muuten kappaletta on vaikea löytää mitään huonoa. Artistina Dj Kridlokk on jo tämän kappaleen jälkeen tutusmisen arvoinen tapaus.

DJ Kridlokk – Röökii & Rötöksii
http://www.monsp.com/
http://fi.wikipedia.org/wiki/DJ_Kridlokk

maanantai 29. elokuuta 2011

Elbow - Grounds For Divorce / One Day Like This


Ajatonta rokkia soittava Elbow on yksi paljon kasvaneista britti-bändeistä 2000-luvulla. Suomessa vähälle huomiolle jäänyt bändi vieraili tänä vuonna Ruisrockissa, joka oli bändin ensimmäinen vierailu Suomen kamaralla. Tasaisen varmalla otteella levy levyltä esiintyvä yhtye,  julkaisi viidennen  albuminsa Build a Rocket Boys! tämän vuoden maaliskuussa.


Grounds For Divorce on suorasukainen ja hyvin eteenpäin kulkeva ralli. Kappaleen koukuttava basson jauhaus tuo jo muutenkin tarttuvaan kappaleeseen tarttuma pintaa. Loistava kappale kaikin puolin. Kappale on bändin neljänneltä albumilta The Seldom Seen Kid. Samalta levyltä otetaan esittelyksi vielä vähän herkempää materiaalia One Day Like This-muodossa.


Elbow – Grounds For Divorce
Elbow – One Day Like This

http://www.elbow.co.uk/home.html
http://www.myspace.com/elbowmusic

sunnuntai 28. elokuuta 2011

Foster The People - Pumped Up Kick / Helana Beat


Foster The People on raikas tuulahdus Kaliforniasta. Bändi tekee letkeetä indiepoppia, jossa ei turhaa stressata. Bändi aloitti toimintansa vuonna 2009 ja tämän vuoden kesäkuussa ilmestyi ensimmäinen albumi. Siitä alkoikin bändin menestys tarina, joka ei varmasti ole vielä päättymässä. Yhtye on mm. MTV:n äänestyksessä vuoden parhaasta tulokkaasta.


Pumped Up Kick-kappale on bändin tunnetuin kappale, jonka raikkaaseen soundiin itse ihastuin erityisesti. Rentoa ja mukavalle mielelle tuova kappale tuo itselleni mieleen kesän, joka on valitettavasti jo pikku hiljaa loppumassa. Toisena kappaleena on Foster Tht People:n toinen single julkaisu Helena Beat, joka eroaa hieman Pumped Up Kick-kappaleesta elekronisten efektein, mutta on myös kivan kuuloinen kappale.


Samalla rennolla linjalla bändi jatkaa kokonaisen albumin verran, joten suosittelen siihen tutusmaan, jos nämä kappaleet vetosivat tajuntaan.

Foster The People – Pumped Up Kicks
Foster The People – Helena Beat

http://www.myspace.com/fosterthepeople
http://www.fosterthepeople.com/us/home

lauantai 27. elokuuta 2011

Lisa Miskovski - Still Alive / Dead End (feat. In Flames)


Tänään tarjotaan kahta ihan eri tyyppistä kappaletta, joita yhdistää ruotsalainen pop-artisti Lisa Miskovski. Ensimmäinen kappale on  Lisan ominta tyyliä, eli kaunista poppia, kun taas toinen kappale on In Flames kanssa tehty In Flames-tyylinen metalli-mättö, jota kaunistaa Lisan upea ääni.

Lisa Miskovskista sanottakoon, että hänen äitinsä on suomalainen ja isänsä tsekkiläinen, mutta hän on syntynyt Ruotsissa. Hänen muusikon uransa näki päivän valon kymmenisen vuotta sitten, jolloin hän julkaisi oman nimisensa debyytti albumin. Tähän päivään mennessä hän on julkaissut neljä studio albumia sekä yhden kokoelma albumi. Viimeisin Violent Sky ilmestyi tänä vuonna.


Still Alive-kappale julkaistiin Mirrow`s Edge-pelin tunnuskappaleena. Itse en ole valitettavasti  kyseistä peliä pelannut, joten jätetään pelin kommentointi sikseen. Kappale on kaunis ja valoisa, josta tulee mukavan lämmin tunne. Loistava esitys pop-kappaleen tekemisestä.


Normaalisti Lisan musiikki on rauhallista poppia, mutta hän on myös esiintynyt melodistä death metallia soittavan In Flamesin vuonna 2006 julkaistun Come Clarity-levyn Dead End-kappaleella. Kappaleessa Lisan enkelimäinen ääni tuo hyvää vastapainoa In Flames vokalisti Anders Fridénin äänelle ja raskaalle soitannalle. Tämä kappale on omasta mielestäni yksi parhaista Flamesin 2000-luvun kappaleista, eikä vähinten siitä syystä että Lisa Miskovski esiintyy tässä.

Lisa Miskovsky – Still Alive
http://www.lisamiskovsky.com/
http://www.myspace.com/lisamiskovsky

In Flames
http://www.inflames.com/
http://www.myspace.com/inflames

perjantai 26. elokuuta 2011

Malachai - Snowlake + Lenny Kravitz / The White Stripes


Malachai on  brittiläinen duo, jonka musiikki on ottanut vaikutteita vanhasta popista ja rokista. Bändi on tyyliltään hieman psykedeelinen ja muitakin tyylejä kokeileva. Bändi tie on edennyt kahden albumin verran. Ensimmäinen on nimeltään Ugly Side Of Love ja toinen Return The Ugly Side. Tänään olisi siis esittelyssä yhtyeen Snowlake-kappale, joka julkaistiin ensimmäisen albumin singlenä.


Bändin kappale Snowlake on saanut tunnettavuutta esiinnyttyään jalkapallo-pelissä FIFA 11, josta itsekkin tämän löysin. Kappale tuntui jotenkin tutulta ensikuunnelmalta. Olisikohan bändi ehkä pientä kopiointia harrastanut tai sitten ei. En rupea ketään syyttämään, mutta verratkaa kappaleen intron tunea Lenny Kravitzin Fly Away-kappaleeseen tai kappaleen bassoa The White Stripesin The Hardest Button to Button-kappaleeseen.


Oli miten oli, mutta omaan korvaan Snowlakes:ssä kuuluu ehkä hieman yhtäläisyyksiä näihin kahteen, mutta mikäs siinä ei hyviä kappaleita maailmassa liikaa ole. Tunnettavuudessaan Malachai ei ole Lenny Kravitzin tai The White Stripesin tasoa, mutta sanottakoon että  mielenkiintoista musiikkia heidänkin tuotannosta löytyy.


Malachai – Snowflake
http://www.myspace.com/malachaibristol
http://malachai.tv/

Lenny Kravitz – Fly Away
The White Stripes – The Hardest Button To Button

torstai 25. elokuuta 2011

Substances - God Is a Girl


Monipuolisella gaalalla modernia rokkia soittava Substances on mielenkiintoinen tuttavuus suomalaisessa rokissa. Omien nettisivujensa (linkki alempana) bändi-esittelyn mukaan vaikkuttajina on ollut mm. Muse, Queens of the Stone Age ja Nine Inch Nails, joista ainakin Musea ja QOTSA:a on selvästi havaittavissa heidän musiikissaan.

Tähän astisellaan urallaan bändi on  tehnyt ainoan levynsä vuoden 2009 marraskuussa, joka kantaa nimeä Between Floors. Levyn musiikillinen anti ja tunnelma vaihtuu kappale kappaleelta tuoden sävyjä heidän musiikkiinsa. Musiikki vaihtuu garage rokista, stoneriin ja välillä mennään poppi-maisen kevyesti, mutta myös hieman raskaampia efektejä unohtamatta.


Hyvällä soitannalla ja vokalisti Ville Parkkosen monimuotoisella äänellä varustettu bändi on tutustumisen arvoinen yhtye. Kaikkein omaperäisintä yhtyeen musiikki ei ehkä ole, mutta  kiitettävän hyvin he ovat tuottaneet ja toteuttaneet ensimmäisen albuminsa.

Substances – Between Floors
http://substancesband.com/
http://www.myspace.com/substancesband

keskiviikko 24. elokuuta 2011

Dream Theater - On The Backs Of Angels / Pull Me Under


Tänään tarjoillaan maistiaisena proge-metallijätin Dream Theaterin tulevalta A Dramatic Turn Of Events -albumilta kappale, sekä fiilistelynä vähän vanhempaakin materiaalia. Syyskuun 13. päivänä julkaistavan uuden levyn ensimmäinen julkaistu kappale On The Backs Of Angels, on taattua laatua, jota bändiltä on totuttu näkemään. Tämä kappale ei ehkä ole bändin mestariteos, mutta lupaava alku bändin 11. studioalbumille.


Bändin muihin albumeihin verrattuna tulevalla julkaisulla on suuri poikkeus, sillä yhtyeen perustaja jäseniin kuuluva rumpali Mike Portnoy lähti yhtyeestä vuonna 2010. Hänet korvattiin Mike Manginilla, joka on vaikuttanut mm. Annihilator nimisessä bändissä.


Yhdeksi progressiivisen metallin klassikoksi muodostanut kappale Pull Me Under. Se julkaistiin vuonna 1992 albumilla Images & Words, jota pidetään Dream Theaterin läpimurtona ja myöhemmin myös yhtenä merkittävimmistä letyksistä proge-metallin historiassa.

Dream Theater – On The Backs Of Angels
Dream Theater – Pull Me Under
http://www.dreamtheater.net/

tiistai 23. elokuuta 2011

Ladyhawke - My Delirium


Niinkin kaukaa kuin Uudesta-Seelannista on tämän päiväinen artistivalinta Ladyhawke. Hänen musiikki tyylinsä on elektroninen pop. 80-luvulta vaikutteita ottava Ladyhawke on tehnyt tähän hetkisellään urallaan yhden omaa nimeään kantavan albumin vuonna 2008 ja toista lupaillaan täksi vuodeksi.
Ladyhawken ensimmäinen albumi oli menestys Uudessa-Seelannissa, missä se voitti New Zealand Music Awardissa lähes kaiken mm. vuoden albumin tittelin. Samassa gaalassa Ladyhawke sai palkinnot vuodenartistina, tulokkaana ja vuoden single-palkinnon tästä My Delirum-kappaleesta.


Tämä kappale on todella tarttuva, joka on ollut pääkopassani soimassa jo jonkin aikaa, joten päätin sen pistää tännekin.  Naisen äänessä jotenkin tulee hieman mieleen Joan Jett. Ehkä hänen äänessään on hieman samanlaista kalseutta? Voin olla toki ainoa, joka tämän kuulee. Tosin Joan Jettin tyyli on rock kun taas Ladyhawke soittaa poppia, joten heitä on turha verrata keskenään. Kappale on ihan hyvä pop-ralli, jonka tarttuvuutta kannattaa hieman varoa.

Ladyhawke – My Delirium
http://www.ladyhawkemusic.com/
http://www.myspace.com/ladyhawkerock

Seuraa blogiani Bloglovinin

maanantai 22. elokuuta 2011

Maija Moisio - Syvemmälle / Grungepaita


Vielä eilen Maija Moisio oli täysin vieras nimi minulle, enkä usko monenkaan muunkaan vielä tietävän hänestä, mutta olen sitä mieltä useammankin pitäisi. Last.fm -palvelussakin vain vaatimattomat 18 kuuntelukertaa kertoo tämän hetkisestä vääryydestä.

No, kukako on Maija Moisio? Hän on nuori 20-vuotias tamperalainen laulaja/lauluntekijä, joka on jo vuosia tehnyt musiikkia. Hän on perustanut omalla nimellään kantavan bändin, jolta on ensi kuun 14. päivänä luvassa ensimmäinen albumi. Hänen uransa alkutaipaletta on auttanut suomalainen konkari muusikko Kauko Röyhkä, joka tuotti Maijan demolevyn, josta suurin osa kappaleista siirtyy tulevalle albumille.Maija Moisio: Syvemmälle by Exogenic Music Group

Maija Moisiolta on tähän mennessä ilmestynyt kaksi kappaletta Syvemmälle ja Grungepaita, joista erityisesti Syvemmälle-kappale osui ja upposi minuun, vakkei missään nimessä Grungepaitakaan huono ole. Vielä ensimmäisellä kerralla Syvemmälle-kappale meni hiukan ohi minulta, ollessaan taustalla. Toisella kuuntelukerralla biisi avautui ja antoi todella paljon. Kaunis ja tunteikas kappale, joka  jollain tapaa herkisti minua. Grungepaita taas on sopivan raikas ja rempseä kappale vastakohtana Syvemmälle-kappaleesta. Biisistä tulee hyvä fiilis, mikäs sen parempaa.Grungepaita by Exogenic Music Group

On huutava vääryys, jos  Maija ei saa huomiota suomalaisessa mediassa. Tytön omintakainen äänen käyttö tosin voi olla joillekin liikaa, mutta minusta se tuo sopivaa välimatkaa muihin saman tyyppisiin artisteihin. Jään odottamaan mielenkiinnolla tytön urakehitystä.

(Huom. Päivitetty klo. 16.25) Tässä olisi esimakua kymmenestä Maijan kappaleesta  minuutin mittaisina näytteinä. Kuuntele näytteet täältä: http://www.terrarecordings.com/artists/maija_moisio/releases/maija_moisio/

Odotukset debyytti-albumia kohtaan kasvoivat itselläni lisää näiden näytteiden jälkeen. Levyllä nähdään näytteistä kuultuna mm. punk-, metalli- ja pop-vaikutteista rokkia.

Maija Moisio
http://www.maijamoisio.fi/

http://www.terrarecordings.com/artists/maija_moisio/
http://www.myspace.com/maijamoisio

sunnuntai 21. elokuuta 2011

Stam1na - Elämäsi repliikki / Joutsen / Kadonneet Kolme Sanaa


Yksi jo pitempi aikaisista suosikeistani on ollut Stam1na, joka on tällä hetkellä muutoksen kourissa, mitä yhtyeen kotisivuilla että Ylex:n haastattelussa on lukenut (linkit alempana). Yhtye on saanut tuottajakseen amerikkalaisen tuottajan Joe Barresin, joka on työskennellyt mm. sellaisten nimien kanssa kuin Tools, QOTSA, Wolfmother ja Apocalyptica. Haastettelussa sanottu Stam1nan soundin amerikkalaistaminen ja mahdollinen laulukielen vaihto on hieman pelottava ajatus, joka luultavasti muuttaisi bändin nykyistä tyyliä paljon. No, toivotaan parasta, sillä onhan Barresilla nähtävästi hyvät meriitit. No, bändin viime aikaisista meriiteistä mainittakoon vuoden 2011 Emma-palkinnot vuoden bändi- ja levy-sarjoissa.Kappale valintoina tänään kuitenkin otetaan yhtyeen vähän vanhempaa tuotantoa. Ensimmäiset kaksi kappalevalintaa löytyvät bändin Väkivaltakunta EP:ltä, mutta eivät päässeet millekkään täyspitkälle albumille. Joutsen-biisi on Stam1nan rauhallisempaa materiaalia, jota bändiltä ei ole paljoa totuttu näkemään. Viimeisenä mutta ei vähäisempänä bändin debyytillä singlenä julkaistu Kadonneet Kolme Sanaa.


Nämä kaikki kolme kappaletta löytyy bändin julkaisemalta kokoelma-levyltä Vanhaa Paskaa, johon on laitettu yhtyeen merkittävimmät kappaleet ennen vuotta 2005.

Stam1na
http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/jenkkituottajan-palkannut-stam1na-vaitonainen-laulukielesta
http://www.stam1na.com/index2.php

lauantai 20. elokuuta 2011

Hard-Fi - Hard to Beat


Lauantain kunniaksi laitetaan tanssittavaa rokkia soittavaa Hard-Fi:ta. On siis lauantai ja monet lähtevät viikonlopun kunniaksi juhlimaan, joten tämä kappale on hyvä alku juhlafiilikselle. Viikonloputhan ovat hyvä syy unohtaa arjen huolet ja murheet, joten tanssi-rock sopii siihen todella hyvin.

No, bändi esittelyksi sanotaan, että Hard-Fi on brittiläinen bändi perustettiin vuonna 2003. He ovat julkaisseet tähän mennessä kolme albumia, joista toisella on tämä Hard to Beat- kappale.


Hard to Beat on hyvän tuulinen kappale kivalla tunella, elikkä turha negatiivisuus unholaan. Kappale rullaa hyvin iloisella mielellä eteenpäin, mutta jos jotain miinuksia haluaa hakea kappaleesta, niin tämän tyyppiseksi musiikiksi kappale on mielestäni liian pitkä; puolella minuutilla pois ja biisi olisi loistavan pituinen.

Tänään oli siis tarjolla iloista indie / tanssi rokkia, mutta huomenna laitetaan vastapainoksi jotain raskampaa.

Hard-FI – Hard To Beat
http://www.myspace.com/hardfi
http://www.hard-fi.com/

perjantai 19. elokuuta 2011

Rise Against - Swing Life Away / Savior


Yhdysvalloissa suosiota nauttiva Rise Against soittaa melodista ja tarttuvaa punk rokkia. Suomessa bändi ei ehkä ole saanut yhtä suurta tunnettavuutta kuin valloissa, mutta on omasta mielestäni yksi genrensä parhaita edustajia. Bändi on saanut myös tunnettu  poliittisista kannoista ja tuestaan luonnon ja eläinten hyväksi. Bändin toiminta alkoi vuonna 1999, josta se on tähän päivään mennessä tehnyt kuusi levyä, joista viimeisimmän tänä vuonna.


Swing Life Away on hieno balladi, joka ei ole pelkästään tässä videossa akustinen, vaan myös levylläkin. Bändin musiikissa yleensä toistuvat todella tarttuvat kertosäkeet, jotka soivat pitkään päässä. Savior-kappale on loistavana esimerkkinä kertosäkeen vetovoimaisuudesta. Tällä bändillä on useita loistavia kappaleita, joissa on ollut hyvänä puolena itselleni, se että niihin ei kyllästy helpolla.


Rise Against – Swing Life Away
Rise Against – Savior
http://www.riseagainst.com/default.aspx

torstai 18. elokuuta 2011

Sara - Laine kerallaan / Yhtenä Iltana


Nykyisin vaihtoehto rokkia metalli- ja kone-efektein soittava Sara, on minulle melko uusi tuttavuus. Sääli, sillä viime aikojen soitetuimpia levyjäni on ollut bändin Veden Äärellä- levy, joka julkaistiin jo vuonna 2008. No ei se mitään hyvää kannattaa odottaa, sillä kyseinen levy on täynnä upeita kappaleita. Pari vuotta nyt taukoa levytys rintamalta poissa olleelta bändiltä, ilmestyi tänä vuonna upea cover Hectorin Yhtenä Iltana-kappaleesta.


Soitanta, efektit ja laulajan omaleimainen artikulointi pysyvät hyvin tasapainossa, tuoden kauniin ja harkitun vaikutelman. Hyvillä lyriikoilla ja tunnelmallisella soitannalla bändi saa hyvin vangittua otteeseensa. Hienoja kappaleita löytyy lisää  Veden Ääreltä-levyltä, joten jos sinulle jäi hyvä vaikutelma bändistä, kannattaa tutustua kyseiseen albumiin.

Sara – Veden äärelle
Sara – Yhtenä iltana

http://www.facebook.com/saranhuone
http://www.universalmusic.fi/artistit/sara

keskiviikko 17. elokuuta 2011

Amy Macdonald - This Is the Life

 
Kitara ja tyttö yhdistelmällä yleensä soittava Amy Macdonald on laulaja-lauluntekijä Skotlannin perukoilta. Hän teki läpi murtonsa heti ensi levystä alkaen myyden sillä Britteinsaarilla tupla platinaa. Debyytti This Is the Life ilmestyi julkaistiin vuoden 2007 kesällä. Toisen albuminsa a Curious Thing:n Amy sai aikaiseksi viime vuonna, mutta siitä ei tullut yhtä suurta menestystä kuin ensimmäisestä.


Kesäinen ja hyväntuulinen kappale rullaa mukavasti eteenpäin folk-henkisesti. Kappale on yksinkertainen, mutta mukavaa ja rentoa. Vetovoimaa kappaleenseen tuo tytön skotti-aksentti, joka tuo positiivisen ja omaperäisen lisän tähän pop-kappaleeseen. Artista tulee kappaleissaan aito ja jalat maassa olevan vaikutelma, mikä on hyvin positiivista. Jos hyväntuulinen ja kevyt poppi / rokki kiinnostaa, niin tutusmisen arvoista musiikkia on nuorella naisella enemmänkin.

Amy Macdonald – This Is The Life
http://www.amymacdonald.co.uk/gb/home/

tiistai 16. elokuuta 2011

Probot - Shake Your Blood / Centuries of Sin


Nirvanan rumpalina ja Foo Fighters:n nokkamiehenä mainetta niittänyt Dave Grohl päätti 2000-luvun alussa tehdä metalli-albumin. Probot nimellä kulkeneen soolo projektin ensimmäinen ja tähän asti viimeinen albumi sai päivän valon vuonna 2004. Ideana kyseisellä levyllä oli  kerätä eri tyylien metalli laulajia laulamaan Grohl tekemiä ja soittamia kappaleita. Lahjakkuutta miehellä näyttää riittävän, sillä on varmasti haastava tehtävä tehdä hyvät sanoitukset ja sovitukset 12 laulajan tyylin mukaiseksi. Levyllä vierailee mm. Lemmy Kilmister (Motörhead), Max Calavera (Sepultura, Soulfy) ja Cronos (Venom).


Shake Your Blood on vauhdikas ja menevä biisi, joka ei luultavasti jätä ketään kylmäksi. Soitanta on hyvää, eikä Lemmystäkään ole pahaa sanottavaa. Centuries of Sin on taas eri tyylinen kipale kuin edellinen Shake Your Blood. Cronos hoitaa kappaleen laulannan pomppivasti, tuoden pahaenteisen tunnelman kuuntelijalle.


http://www.myspace.com/probot
http://www.southernlord.com/probot/

maanantai 15. elokuuta 2011

Don Henley - The Boys of Summer


Don Henley toimii yhdysvaltalais yhtyeen Eagles:n rumpalina ja on sen yksi päälaulajista. Eagles:n kulta-aika oli 70-luvulla, jolloin bändi teki kuusi kaikista seitsemästä studioalbumistään. 80-luvulle tultaessa bändi hajosi ja sen jäsenet lähtivät omille teilleen. Bändi palasi kuitenkin yhteen 90-luvulla, jonka jälkeen he ovat olleet aktiivisia tähän päivään asti. Tarkoitus tässä blogi-tekstissä ei ollut kuitenkaan kertoa Eagles:stä, vaan Don Henley:n soolo uran tuotoksesta The Boy of Summer.


Kappale on saanut mainetta The Rolling Stones-lehden kaikkien aikojen 500 kappaleen listalla, jolla se valittiin #413 parhaaksi. Kappale on nostalgia hetki entisien kesien parhaista hetkistä. Soundiltaan kappale on todella raikas tuulahdus jostain kauniista ja lämpimästä. Loistava kappale kesän loppuun nautittavaksi.

Don Henley – The Boys Of Summer
http://www.donhenley.com/

sunnuntai 14. elokuuta 2011

Skrillex - Scary Monsters and Nice Sprites / Get Up! (feat. Korn)

 
Sonny Moore eli Skrillex on 23-vuotias DJ ja musiikintekijä Kaliforniasta, joka ennen nykyisiä soolo artistin aikojaan kuului yhdysvaltalaiseen rock-yhtyeseen From First to Last. Skrillex on tehtaillut tähän astisellaan urallaan kaksi albumi kokonaisuutta, jotka julkaistiin molemmat vuonna 2010. Tänä vuonna artisti on tehnyt yhteistyötä alternative metallia soittavan Kornin kanssa.

 

Artisti tekee mielenkiintoista ja taitavaa koneellista musiikkia, mikä saanut menestystä kotimaassaan ja jonkun verran muuallakin. Ylemmässä videossa  on artistin ehkä tunnetuin kappale Scary Monsters and Nice Sprites ja alemmassa Kornin kanssa tehty yhteistuotos Get Up!.Skrillex – Scary Monsters And Nice Sprites
http://www.skrillex.com/

Korn – Get Up! - feat. Skrillex
http://www.korn.com/

lauantai 13. elokuuta 2011

Little Boots - Remedy


Victoria Hesketh eli Little Boots on brittiläinen electropoppia tekevä laulaja. Hän on artistin urallaan ollut mukana Dead Disco nimisessä tyttö bändi projektissa, jonka jälkeen hän päätti lähteä soolo uralle. Little Boots julkaisi vuonna 2009 ensimmäisen albuminsa Hands, josta on julkaistu neljä singleä vuosien 2008 ja 2009 aikana.


Remedy on artistin viimeisin single tuotos, jonka tuotannosta vastaa Lady Gagan suurimpien hittien takana oleva hittinikkari  RedOne. Little Bootsin parasta antia tässä kappaleessa kuin muissakin hänen tekeleissään on tarttuvat kertosäkeet, joten se puoli on ainakin naisella hallussa.

Little Boots – Remedy
http://www.littlebootsmusic.co.uk/

perjantai 12. elokuuta 2011

Jaakko & Jay - Walls And Bars / Equalizer


Hyvän live-bändin maineessa oleva Jaakko & Jay, soittaa englannin kielistä akustista folkpunkia. Bändi on kaksi henkinen kuten nimestäkin voi päätellä. Laulusta ja akustisesta kitarasta vastaa Jaakko ja  rummuista sekä tausta laulusta Jay. Yhtyeen ensimmäinen albumi julkaistiin 2009.


Kaksikko on saanut hyvän ja enegisen latauksen jopa stuodioäänitykselle, jota on ilo kuunnella. Yhtye poikkeaa mukavasti valta virrasta, joka tuo mielenkiintoa bändin tekemään musiikkiin. Musiikista tulee aito fiilis, mitä saa harvoin radiota kuuntemalla. Musiikki ei ole turbo tuotettua, vaan luotetaan akustiseen kitaraan, hyvään rytmi tajuun ja lyriikoiden koukkuihin.


Yhtyeen voi nähdä seuraavaksi Jyväskylässä Lutakko Liekeissä 2011-festivaaleilla lauantaina 27.08.

Jaakko & Jay – Walls & Bars
http://www.myspace.com/jaakkonjay

torstai 11. elokuuta 2011

Ruger Hauer - Täällä

 

Ruger Hauer on Pyhimyksen, Tommishockin ja Paperi T:n muodostama rap-yhtye. Yhtye julkaisi viime vuoden marraskuussa ensimmäisen ja tähän asti asti ainoan albuminsa Se syvenee syksyllä.


Yhtyeen lyriikat tässä kappaleessa ja yleisestikin on melankolista ja synkeähköä, mutta tässä biisissä lähes iloinen trumpetin soitanta tuo vasta painoa varjoiselle sanomalle. Kappale on hyvin tuotettua ja soundi maailma on tavallisesta räpistä hyvällä tavalla poikkeavaa. Kappaleen parhaasta annista mielestäni vastaa Pyhimys, jonka riimittely on lähes täydellisyyttä hipovaa.

"Käsin kosketan hetkee, maistan biittii, se ei oo letkee vaan uskomaton."

Ruger Hauer – Täällä
http://fi-fi.facebook.com/pages/Ruger-Hauer/160883190613090

keskiviikko 10. elokuuta 2011

The Blanko – Feel


The Blanko on Helsingistä kotoisin oleva progressiivistä rokkia soittava yhtye. Joka mm. valittu Yle X:n valitsemään tulevaisuuden tusinan kymmenen parhaan joukkoon. Tänä vuonna yhtye on saanut aikaiseksi albumin Flying Colours, joka julkaistiin kesäkuussa.


Kappale sopivan monipuolinen, joka kestää useammankin kuuntelu kerran. Soitanta ja laulu on hyvää ja värikästä, mikä pitää otteessaan. Tutustumisen arvoinen tulokas Suomen raskaan rockin markkinoille.

Yhtyeen voi täällä Etelä-Savon alueella nähdä Mikkelin Jurassic rockissa lauantaina 13.08.2011.

The Blanko – Feel
http://www.theblanko.com/

tiistai 9. elokuuta 2011

Before the dawn - Deadsong


Before the Dawn on suomalainen metalli yhtye, jonka matka alkoi vuonna 1999. Tähän päivään mennessä bändi on tehtaillut kuusi levyä. Bändin suosio on noussut albumi albumilta, mikä on vakiinnuttanut Before the Dawn:n paikan suomalaisessa metalli musiikissa.


Yhtyeen musiikkiin kuuluu vaihtelat riffit, jotka ovat välillä pelkistettyjä ja muuttuvat monimutkaisiksi. Niin musiikki saa mielenkiintoista sävyykkyyttä ja melodisuutta. Tässä kappaleesta voitte kuulla siitä esimerkin.

Before The Dawn – Deadsong
http://www.beforethedawn.com/

maanantai 8. elokuuta 2011

Red Hot Chili Peppers - The Adventures of Rain Dance Maggie


Tänään esittelyssä uutta Red Hot Chili Peppers:ä tulevalta albumilta I'm With You, joka julkaistaan tämän kuun 30. päivä. Edellisen albumin bändi sai aikaiseksi viisi vuotta sitten, joten nyt oli hyvä aika tehdä uutta. Näiden vuosien aikana yhtyeestä lähti heidän luotto kitaristinsa John Frusciante, jonka korvaa tulevalla levyllä Josh Klinghoffer.

Kappale ei ole ehkä Peppersin parasta antia, mutta perus varmaa meininkiä. Tästä jää kaipaamaan hieman enemmän räväkkyyttä, mutta kaikkia ei voi miellyttää. Tulevaa albumia tulen kyllä odottamaan mielenkiinnolla.

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Does It Offend You, Yeah - Dawn of the Dead / We Are Rockstars


Does It Offend You, Yeah on elektronista tanssia ja rokkia soittava yhtye englannista. Yhtye on 2006 vuonna alkaneella urallaan tehnyt kaksi albumia, joista uusin ilmestyi tämän vuoden keväällä. Nämä kappaleet ovat kuitenkin bändin ensimmäiseltä tuotokselta You Have No Idea What You´re Getting Yourself Into.


Dawn of the Dead edustaa yhtyeen popinta puolta, kun taas We Are Rockstars on täyttä kone musiikkia. Tällaisen musiikin energia ja vetovoima varmasti on parhaimmillaan paikan päältä seurattuna.

http://doesitoffendyou.com/

lauantai 6. elokuuta 2011

Keikka: Linnoitus rock (5.8.2011) - No Shame ja Stalingrad Cowgirls

Linnoituksen Yö on Lappeenrannassa tänä vuonna 20. kertaa järjestetty festivaali. Lappeenrannan linnoituksessa oleva tapahtuma kestää neljä päivää (4-7.8.2011). Kävin paikalla tänä vuonna ensimmäistä kertaa, mutta vain yhtenä päivänä (5.8). Tapahtuman perjantainen musiikki osuus oli maksuton.


Lähinnä päämääräni oli katsahtaa Linnoitus rock, joka kuuluu osana festivaaliin kokonaisuuteen. Esiintyjinä perjantaina oli The Trailblazers, tentacle pillow, No Shame ja Stalingrad Cowgirls. Aikataulu ongelmien takia missasin valitettavasti The Trailblazers:n ja tentacle pillow:n keikat, joten niistä ei ole sen enempää kerrottavaa.

No Shame

 

No Shame on nelihenkinen punkrock-bändi Salosta, joka on levyttänyt viisi albumia ja tehnyt useita muita julkaisuja. Linnoitus rock:ssa No Shame veti hyvän ja energisen keikan, jonka lopulla kehkeentyi pienimuotoinen moshpit. Yhtye ei tehnyt pahemmin välipuheita, vaan soitti settinsä lähes taukoja pitämättä. Keikan päätti laulajan tulo yleisön sekaan soittamaan viimeisen encorensa. Keikasta jäi hyvä ja vauhdikas tunnelma.


Stalingrad Cowgirls


Perjantain viimeisenä esiintyjänä oli kolmen tytön muodostama rock-trio Stalingrad Cowgirls. Yhtye on tähän mennessä julkaissut kaksi albumia ja saanut huomiota vuoden tulokkaan ehdokkuudella  Emma-gaalassa vuonna 2007. Tytöt saivat illan suurimman yleisön, joita he hyödynsivät välispeakeillä ja yleisöhuudahtuksilla. Kappaleet olivat pääsääntöisesti vauhdikkaita, mutta hitaampiakin löytyi seasta. Bändi teki hyvän ja menevän keikan, josta näkyvästi yleisö piti.


PS: Pahoittelen äänenlaatua live-videoissa.

No Shame
http://www.ifeelnoshameatall.net/

Stalingrad Cowgirls
http://www.stalingradcowgirls.com/

perjantai 5. elokuuta 2011

Johnossi – Man Must Dance


Johnossi on ruotsalainen rock-duo, joka on tähän päivään mennessä tehnyt kolme albumia. Bändi aloitti toimintansa vuonna 2004 ja julkaisi debyytti albuminsa 2006. Man Must Dance on kyseiseltä debyytiltä, joka on nimetty yhtyeen nimen mukaan. Kappaleen  valttina on mukavan omaperäinen soundi ja positiivinen sanoma.


Johnossi – Man Must Dance
http://www.johnossi.com/

torstai 4. elokuuta 2011

Pantera - Cowboys from Hell


Cowboys from Hell on nimikko kappale Pantera:n suosioon nostaneelta levyltä. Kappaleesta on näihin päiviin mennessä tullut yksi heavy metalli tyylin klassikoista. Vahvasti eteenpäin menevä kappale on täynnä asennetta.


Pantera – Cowboys From Hell
http://www.pantera.com/

keskiviikko 3. elokuuta 2011

Pariisin Kevät – Painovoimaa (Korkeushyppääjän rakkaus)


Pariisin kevät on omasta mielestäni tällä hetkellä yksi mielenkiintoisimmista suomalaisista pop-artisteista. Pariisin Kevään vahvinta antia ovat sanoitukset, jotka vievät kuuntelijan omanlaiseen maailmaansa. Kappale on artistin toiselta albumilta Astronautti.


PS: Pyydän anteeksi äänenlaatua, koska jouduin vaihtamaan alkuperäisen videon tähän live-keikkaan, sillä edellinen poistettiin youtubesta.

Pariisin Kevät – Painovoimaa (Korkeushyppääjän rakkaus)
http://www.pariisinkevat.com/

tiistai 2. elokuuta 2011

blink-182 – Up all Night


Vajaa kuukausi sitten blink-182 julkaisi ensimmäisen sinkkunsa tulevalta levyltään Neighborhoods. Bändi oli pitkään telakalla jäsentensä keskityttyä omiin musiikki projekteihinsa, mutta palasi yhteen vuonna 2009. Viimeisimmän studioalbumin yhtye teki vuonna 2003. Tässä on siis esimakua tulevalta levyltä, joka julkaistaan 27. syyskuuta.


blink-182 – Up all Night
http://www.blink182.com/tour/

maanantai 1. elokuuta 2011

Neufvoin - Drunken Captain


Kuopiosta lähtöisin oleva Neufvoin on ehkä yksi mielenkiintoisimpiä tulevaisuuden nimiä suomalaisessa musiikissa. He ovat saaneet suurta hehkutusta suomalaisilta musiikkikriitikoilta, mikä ei ole tuulesta temmattua. Tähän mennessä yhtye on julkaissut vain kaksi EP:tä, joista uusimmalla on mm. tämä kappale.


Neufvoin – Drunken Captain
http://www.myspace.com/neufvoin
http://neufvoin.blogspot.com/

Chase & Status - Against All Odds


Chase & Status on brittiläinen drum’n’bass- duo. Joka tekee musiikkia Pendulum:in ja Prology:n jalanjäljissä. Kappaleessa esiintyy vierailevana artistina britti räppäri Kano


Chase & Status
http://www.chaseandstatus.co.uk/